Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes szögek pontos szögfüggvényértékei

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Valaki megtudná mutatni, hogy hogyan tudom kiszámítani ezt a feladatot?

Számítsa ki a következő kifejezés pontos értékét! Használja a nevezetes szögek pontos értékeit!

( sin 60° · cos 60° · tg 30° ) : sin 30° = ?



1

1/2

___
√ 3
2

___
√ 2
2

___
√ 3
3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(sin60*cos60*tg30)/(sin30)` = `((root()(3)/2)*(1/2)*(root()(3)/3))/(1/2)` = `(root()(3)*root()(3)*2)/(2*3*2)` = `(cancel(3)*cancel(2))/(cancel(2)*cancel(3)*2)` = `1/2`
0