Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy dombtetőre vezető egyenes út a vízszintessel 12°-ot zár be. Az út hossza a domb aljától a dombtetőig
720 méter. Milyen magas a domb? Hány %-os az út emelkedése?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Derékszögű háromszöggel ábrázoljuk.
Az átfogó 720m
Az egyik befogó x, amit ki kell számolnunk, ez lesz a magasság
x-szel szembeni szög 12°

sin12=720/x /*x
sin12*x=720 /:sin12
x=3463m
3463m magas a domb.


Hány %-os az út emelkedése?
p=tg12*100
p=21,26%-os

0