Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Csatoltam képet, a 3-as 5-ös feladattal nem bírok.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.
M - Marci jelenlegi életkora
B - Bori jelenlegi életkora
M = B + 11 ⇒ B = M - 11
M - 6 = 2(B - 6) + 2
M - 6 = 2B - 12 + 2
M = 2B - 4
M = 2(M - 11) - 4
M = 2M - 22 - 4
M = 2M - 26
M = 26 ⇒ B = 26 - 11 = 15
F: 3 év múlva.
5.
Egyenletrendszer:
4c + 5k = 2030 | · 3
3c + 2k = 2030 - 770 = 1260 | · (-4)

12c + 15k = 6090
-12c - 8k = -5040
⇒ 7k = 1050 ⇒ 1k = 150 (ft)

4c + 5k = 2030
4c + 5 · 150 = 2030
4c + 750 = 2030 ⇒ 4c = 1280 ⇒ c = 320 (ft)
F: egy csomag keksz 150ft és egy csomag cukor 320ft.
0