Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.anyag matek fontos SOS (x+1)(x-2)-3(x+5)=3-5x

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Sziasztok (x+1)(x-2)-3(x+5)=3-5x ebbe kellene segítseg erre az órára aki tudna annak meghalalom köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x^2+x-2x-2-3x-15=3-5x
x^2-4x-17=3-5x
x^2+x-20=0
a=1 b=1 c=(-20)

x1,2= (-1+/-  81 )/2=(-1+/-9)/2=
=-10/2=-5=x1
=8/2=4=x2
0