Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszögben Pitagorasz tételét alkalmazva ki tudjuk számolni a harmadik, ismeretlen oldalt, ami egyenlő a sugár kétszeresével (2 · R) és ha ezt elosztjuk kettővel megkapjuk a sugarat.
c² = a² + b²
c² = 18² + 24²
c² = 900
c = √900
c = 30 (cm)
c = 2R
30 = 2R | :2
R = 15 (cm)
F: 15 cm sugarú fahengerből.
0