Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapi matek témazáróban kéne a segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Egy trapéz párhuzamos oldalainak aránya 4: 7. Az egyik szár 10 cm hosszú. Mennyire
kell ezt a szárat meghosszabbítani, hogy a másik szár meghosszabbítását metssze?

Egy háromszöget, melynek oldalai a = 11 m, b = 15 m, c = 17 m, felnagyítottunk. A
nagyításban a leghosszabb oldalnak a megfelelője 61,2 m hosszú. Mekkora a másik
két oldal a nagyításban?

Egy templom árnyéka 61,2 m, ugyanakkor a merőlegesen földbe szúrt 4,7 m hosszú
rúd árnyéka 4,33 m. Határozd meg a templom magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
4/7=x/(x+16)
X= 40/3= 13,3 cm
0