Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
549
Ellenőrizd,hogy a (-1,2),(0,3),(1,-2),(-1/3,-4/3) számpárok közül melyik megoldása az x+2y+3=0
x-y-1=0 egyenletrendszernek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+2y+3=0 }
x-y-1=0 }

x+2y=-3 }
x-y=1 }

x+2y=-3
x-y=1

x+2y=-3
2x-2y=2

x=1

Behelyettesítés, az y megkapásához:
x+2y+3=0
1+2y+3=0
4+2y=0
2y=-4
y=-2


x=1
y=-2
0