Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene nekem ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
mivel szorosan csomagolták egymás mellé ezért a gömb átmérőjéből meg tudjuk határozni a doboz méreteit:
h = 2 · 9 =18 (cm)
sz = 2 · 9 = 18 (cm)
m = 9 (cm)
Vdoboz = h · sz · m = 18 · 18 · 9 = 2916 (cm³)
r = átmérő/2 = 9/2 = 4,5 (cm)
Vgömb = 4/3 · π · r³ = 381,70 (cm³)
4 · Vgömb = 4 · 381,70 = 1526,8 (cm³)
2916......100%
1526,8.......x%
x = 1526,8 · 100 / 2916 = 52,35%
0