Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Ha minden évben 2%-kal nőnek a bevételeim, akkor hány év múlva triplázódik meg az
alaptőkém? Levezetve kérném köszönööm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3=1*1,02ⁿ
log(3)=log(1,02ⁿ)
log(3)=n·log(1,02)
n=log(3)/log(1,02)=55,48 év
0