Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiából szeretnék segítséget kérni!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1100
1. Írd fel az alábbi feltételeknek megfelelő, legegyszerubb karbonsavak konstítúciós képletét és nevét:
A) alkinsav
B) telített es oldalláncot tartalmaz
C) geometriai izomerrel rendelkezik?

2. Mi az összegképlete annak az alkánsavnak, amelynek a moláris tömege 130g/mol? Nevezd el a kérdéses összegképletű vegyületet, ha tudjuk, hogy normális szénláncú!

Válaszodat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. ábra

2,

`M_(C_nH_(2n+1)-COOH)` = `12n+2n+1+12+16+16+1` = `14n+46` = 130 `g/(mol)`

14n = 84

n = 6

A keresett vegyület a heptánsav, `C_6H_(14)-COOH`.
0