Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Negyzet oldalainak kiszamitasa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2722
egy négyzet területe 12,25 négyzetcentiméter, egy másik négyzet területe 110,25 négyzetcentiméter. Hányszorosa a nagyobb négyzet a kisebb négyzet kerületének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a2=12.25 /gyökvonás
a=3,5

Kerülete: 4*3.5=14 cm

Másik négyzet:
a2=110.25 /gyökvonás
a=10.5

4*10.5=42 (kerülete)

42/14=3

3-szorosa
1