Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
A paralelogramma területe 20 cm2. Az oldalai 10 cm és 15 cm. Mekkora szöget zárnak be egymással?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T = `a*b*sinalpha`

`sinalpha` = `T/(a*b)` = `20/(10*15)` = 0,13

`alpha` = 7,66°
0