Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Sziasztok! Valaki segítene?(Egyálétalán nem tudom hogy álljak neki) Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Egy szabályos n oldalú sokszög átlóinak száma:

1 csúcsból húzható n-3 átló, a szomszédokba és magába nem húzható.

n csúcsból n(n-3) átló, de mivel mindegyik kétszer szerepel, osztjuk kettővel, így az átlók száma: `(n(n-3))/2`.

17 szög esetén: Átlók száma = `(17(17-3))/2` = 119

- Belső szögek összege:

háromszög: 180, négyszög 360, ... n szög: `(n-2)*180`

A 17 szög esetén: `(17-2)*180` = 2700 fok

Egy belső szöge:

`2700/17` = 158,82 fok

Egy külső szöge:

`180-158.82` = 21,18 fok
0