Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
1.A parallelogramma két oldala 12 cm és 18 cm, az általuk bezárt szög 72fok. Mekkora a paralelogramma területe?
2. A parallelogramma két oldala 12 cm és 18 cm, az általuk bezárt szög 72fok. Milyen hosszúak az átlói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. T = a · b · sin α = 12 · 18 · sin 72° = 205,2 (cm²)
2.
átló1² = a²+b²﹣2 · a · b · cos γ = 12² + 18² - 2 · 12 · 18 · cos 72° ⇒ átló1 = 18,28 (cm)
átló2² = a²+b²﹣2 · a · b · cos γ = 12² + 18² - 2 · 12 · 18 · cos (180-72)° ⇒ átló2 = 24.52 (cm)
0