Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
6528
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely párhuzamos a 4x-3y=5 egyenessel és átmegy a (2;-4) ponton!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti egyenes normálvektora kapásból leolvasható: (4; -3)
A vele párhuzamosnak is ugyanez a normálvektora, így az egyenlet, ami átmegy a (2;-4) ponton:
4x-3y = 4·2-3·(-4)
4x-3y = 20
0