Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Kémia
294
2. 250 g 10,5 %-os oldathoz 150 g 5,10 %-os oldatot öntök. Milyen összetételű lett a keletkező kevert oldat? (6,56%)
3. 100 cm3 1,0541 g/cm3 sűrűségű 12,00 %-os oldathoz 200 cm3 vizet öntök. Milyen összetételű lett a keletkező higított oldat? (4,15 %)
4. 150 g 6,27 %-os oldatban 6,2 g sót oldok fel. Milyen összetételű lett a keletkező töményített oldat? (9,99 g)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenletek:

2,

`250*10.5+150*5.1=(250+150)*x`

x = `(250*10.5+150*5.1)/(250+150)` = 8,475

A kapott oldat 8,475 %-os.


3,

`100*1.0541*12+200*0 = (100*1.0541+200)*x`

x = `(100*1.0541*12)/(100*1.0541+200)` = 4,142

A kapott oldat 4,142 %-os.


4,

`150*6.27+6.2*100=(150+6.2)*x`

x = `(150*6.27+6.2*100)/(150+6.2)` = 9,99

A kapott oldat 9,99 %-os.
0