Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
A kúpról lenne szó. Elmondom részletesen a feladatot.
"Egy kúp sugara 8 cm, magassága 10 cm. Számítsd ki a térfogatát."
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Kúp térfogata:
V=r²πm/3
r=sugár
m=magasság
π=pí, azaz kerekítve 3,14
r²π=kör területe

A tiédben tehát:
V=8²•3,14•10/3=2009,6/3=669,86cm³ (végtelen 6-os)
Módosítva: 5 éve
0