Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
A kérdéseket csatolom a fájlal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, egyenlőtlenség, számolás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1)

a)
x/2 + x = 196,5
x + 2x = 393
3x = 393
x = 131

b)
x * 8x = 50
8x² = 50
x² = 6,25
x = 2,5 és -2,5 de itt a 2,5 a megoldás, mivel pozitív számról volt szó

c)
x - 7x + 2 = 68
-6x = 66
x = -11
1

3)
A háromszög oldalainak aránya 3:4:5.
Kerülete = 30 cm.
3+4+5 = 12
30/12 = 2,5

a) Oldalai mérete:
a = 4*2,5 = 10 cm
b = 3*2,5 = 7,5 cm
c = 5*2,5 = 12,5 cm

b) Szögei:
sinα = 10/12,5 ⇒ α = 53,13°
sinβ = 7,5/12,5 ⇒ β = 36,87°
γ = 180° - 53,13° - 36,87° = 90°.

c) A háromszög területe (a*ma) / 2
ma = b = 7,5
a = 10
T = (10*7,5)/2 = 37,5 cm²
1

4)
Bandi sebessége: 6 m/s → 21,6 km/h
Dezső sebessége: 6,5 m/s → 23,4 km/h

1000/(6+6,5) = 80 másodperc múlva találkoznak. Ennyi idő alatt Bandi 480 métert tesz meg, Dezső pedig 520 métert.
1