Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1227
1. Egy derékszögű háromszög befogói a és b, míg átfogója c. Számítsd ki az ismeretlen oldal hosszúságát!
a) a = 68 cm, b = 51 cm
b) a = 75 mm, b = 18 cm
c) a = 6,5 cm, c = 0,6 dm
d) a = 0,6 dm, c = 6,5 cm
2. Egy derékszögű háromszög két oldala 24 és 25 cm hosszú. Mekkora az ismeretlen oldal?
3. Határozd meg az a alapú egyenlőszárú háromszög keresett adatait, számítsd ki a háromszög kerületét és
területét!
a) a = 12 cm, b = 10 cm ma = ?
b) a = 10 cm, b = ? ma = 8 cm
c) a = ? b=13,5 cm ma = 10,8 cm
4. A sífelvonó indulópontja a tengerszint felett 1200 m-rel van, a
végpontja pedig 1600 m-rel a tengerszint felett található. Az
induló- és a végpont között vízszintesen 1 km a távolság. Milyen
hosszú úton utazhatunk a sífelvonóval?.
5,Egy téglalap egyik oldala 4 cm, az átlója 6 cm. Határozzuk
meg a téglalap kerületét és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, fontos, kozepsuli
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1