Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
jegy db (1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5)
1 6
2 9
3 7
4 6
5 2
össz: 30

1)
Módusz (leggyakoribb elem): 2-es jegy 9 alkalommal fordul elő.
Medián: 30/2 és 30/2+1 elem átlaga, ami a 15. + 16. elem átlaga: (2+3)/2 = 2,5
Átlag: (1*6 + 2*9 + ... + 5*2) / 30 = 2,63
Terjedelem (jegy): 5 -1 = 4

2) fent leírtam az értékeket

3)
a) P(1) = 6/30 = 0,2 vagy 20%
b) 1 - P(5) = 1 - 2/30 = 0,93 vagy 93%
c) 6/30 + 2/29 = 0,269 vagy 26,9%
0