Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabó nagymamának

Főoldal » Középiskola » Matematika
4500
Szabó nagymamának öt unokája van, közülük egy lány és négy fiú. Nem szeret levelet írni, de minden héten ír egy – egy unokájának, így öt hét alatt mindegyik unoka kap levelet.
a.) Hányféle sorrendben kaphatják meg az unokák a levelüket az öt hét alatt?
b.) Ha a nagymama véletlenszerűen döntötte el, hogy melyik héten melyik unokájának írt levél következik, akkor mennyi annak a valószínűsége, hogy lányunokája levelét az ötödik héten írta meg?
Szabó nagymama sálat kötött egyetlen lányunokájának. Az első napon 8 cm készült el a sálból és a nagymama elhatározta, hogy a további napokon minden
nap 20 százalékkal többet köt, mint az előző napon. Ezt az elhatározását tartani
tudta.
c.) Hány nap alatt készült el a 2 méter hosszúra tervezetet sál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
5!=5*4*3*2*1=120 féleképpen

b,
1/5=20%

c,
a1=8
q=1.2

200=8*(1.2^n-1)/0.2
n=9.83

Azaz 10 nap alatt készült el
0