Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
928
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 12 cm, köré írható körének sugara 10 cm. Mekkora a másik befogó, az átfogó, és mekkorák a háromszög súlyvonalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A köré írható körének sugara 10 cm, ebből az átfogó 20 cm, ekkor a másik befogó Pitagprasz tétellel 16 cm.
Súlyvonalak:
12²+8²=x² amiből x= 208 
16²+6²=x² amiből x= 292 
harmadik súlyvonal a körülírt kör sugara ami 10 cm
0