Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Egy szabályos háromszög magassága 14 mm. Határozzuk meg az oldalát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14²+(a/2)²=a² egyenletet megoldva a=28 3 /3=16,17 mm
Másik megoldás, sin(60)=14/a ebből kiszámold az a-t és a fenti eredményt kapod.
0