Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Oldd meg a következő egyenleteket a valós számok halmazán!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. x=pi/3
pi-x=pi/3
x1=60+k•360
x2=120+k•360

2. x=pi/4
pi-x=pi/4
x1=45+k•360
x2=135+k•360

3. x=2pi/3
2pi-x=2pi/3
x1=120+k•360
x2=240+k•360

4. x=2k•pi
x1=k•360
0