Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni a matekba, mert nem nagyon értem.

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Dóri és Elemér együtt 39 évesek. Elemér 3 évvel idősebb Dórinál. Hány évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2x+3=39
0

d+e=39
e=d+3 Ezt behelyettesítjük
d+d+3=39 /-3
2d=36 /:2
d=18
Dóri 18 éves Elemér pedig 18+3=21 éves
1