Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Megköszönném a segítséget :)


Aladár, Béla és Cecil testvérek. Együtt 44 évesek. Cecil 4 évvel idősebb Bélánál. Aladár
és Béla együttes életkora 26. Hány évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+b+c=44
c-4=a
a+b=26
Ezt az egyenlet rendszert lehet felirni.
Megoldás lépései: Az a-t behelyetesíted a másik 2 egyenletbe majd az elsőböl kivonod a 3.kat. Így c=10et kapsz inen meg már megtudod oldani. Egy ismeretlenre képtelen vagyok felirni sajnos.
Módosítva: 5 éve
1