Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

1100
Valaki tudna segíteni ? SOS!!!
1.Mekkora szögben esnek a Nap sugarai a Földre ha egy 175 cm magas ember árnyéka 120cm ?
2. A világ legmagasabb épülete a Burj Kalifa. Vízszintes terepen a lábától vett 100 M távolságban mekkora szög alatt láthatjuk a 828 M magas épületet ?
3. Egy hegyre vezető egyenes út emelkedési szöge 2,5°.
a; Milyen magas a hegy ha az út hossza 8 km?
4.Egy 40 m magas épület teteje egy 30 M magas épület tetejéről 16° emelkedési szögben látszik. Milyen távol van egymástól a két épület ?
5.Egy villanyszerelő a talajon állva legfeljebb 2 m magasságig tud munkát végezni. Fel tud-e szerelni egy 3,8 m belmagasságú lakásban egy csillárt a mennyezetre ha olyan kétágú létra áll rendelkezésére amelynek szárai 1,9 m hosszúak és biztonsági okokból a létra nyílásszögének legalább 30°-nak kell lennie ?
6. Egy teherautó platója 1,50 m magasságban van. Henger alakú hordót akarunk felgurítani a teherautóra úgy hogy 20°-os emelkedési szögben egy ollót támasztunk a rakodótérhez. Hányszor fordul meg a tengelye körül a hordó míg felgurítják ha alapkörének átmérője 80 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem fogom leirni neked a megoldást mert lusta vagyok. A lényeg az az össezs feladatban hogy derékszögű 3szögeknek tekinthetjük a dolgokat. Mindig a felrajzolod a derékszögű 3szöget és gondolkozol. pitagorasz tétel és szögfügvények segítségével. Pl az első feladatban a két befogó nagysága 120 és 175 cm.
Módosítva: 3 éve
0