Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1316
Egy matek dolgozat átlaga 3,5 lett. Az egyik diák utólag négyesre írta meg a pótdolgozatát, és így az átlag 3,52 – ra nőtt. Hányan írták meg eredetileg a dolgozatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első dolgozatot megírok legyen: x
3,5x+4=3,52*(x+1)
3,5x+4=3,52x+3,52 /-3.5x
4=0.02x+3.52 /-3.52
0.48=0.02x /:0.02
24=x

24-en írták meg a dolgozatot eredetileg.
0