Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Egy háromszög két oldala 13 cm és 17 cm hosszúak, a közbezárt szögük 150fok.
a) Mekkora a háromszög harmadik oldala?
b) Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos tétellel:
c²=13²+17²-2*13*17*cos150
c=29cm

Területéhez a magasságot ki kell számolni, az alapnál merőleges egyenest húzunk a csúcsba így lesz egy derékszögű háromszög.
Innen sinus szögfüggvénnyel a magasság:
sin150=m/13 /*13
m=6,5cm

T=(17*6,5)/2 =55,25 cm²
0