Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Középiskola » Kémia
488
Mennyi annak a savnak a moláris tömege, amely 15,71 tömegszázalékos, 1,11 g/cm 3
sűrűségű oldatának anyagmennyiség-koncentrációja 1,78 mol/dm 3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Itt megijeszthet hogy nincs szám vegyél egy dm3 oldatot és akkor megfogod kapni a tömegét az egyik adatból a másikbol meg az anyagmenyiégét. Amugy leeht ugy hogy felirod az egyenleteket paraméterekkel de az sokkal absztraktabb megoldás(csúnyább).
0

`c = n/V = (1.78mol)/(1dm^3) = (1.78mol)/(1110g_(oldat)) = (1.78mol)/(174.381g)`
`M = m/M = 174.381/1.78 = 98`
Ez a `H_2SO_4`-nek felel meg
0