Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerű fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
619
1930. Egyszerűen nem találom melyik képletet hasznalhatom itt...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Ha tekercsre váltóáramot kötünk, akkor a változó mágneses tér miatt érdekes dolgok történnek, aminek következtében az ellenállás függ a váltóáram frekvenciájától (ez belátható, a "szaporább" áram esetében jelentősebb az önindukció, amit nehezebben küzd le az áram) és a tekercs induktivitásától. Egész pontosan:

X(L)=2π·f·L

Ahol X(L) az ellenállás [Ω]
f a frekvencia [Hz]
L pedig az induktivitás [H]

Átrendezve a frekvenciára:

f=X(L)/(2π·L)=159,2 Hz.

Ez pedig a B.
0