Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
647
Egy derékszögű háromszög befogói a és b, míg átfogója c. Számítsd ki az ismeretlen oldal hosszúságát!
a) a = 68 cm, b = 51 cm
b) a = 75 mm, b = 18 cm
c) a = 6,5 cm, c = 0,6 dm
d) a = 0,6 dm, c = 6,5 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ne haragudj de ez a legegyszerűbb példa a pitagorasz tételre. Ez ismerős talnultad már? egyik befogó a négyzeten és a másik befogó a négyzeten ennek az összege megegyezik az átfogóval a négyzeten. a2+b2=c2
1