Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek tz sos 1.

Főoldal » Középiskola » Matematika
988
Vince és Zoli nyári munkát vállalt. Egy kúthoz kellett gödröt ásni. Vince egyedül 4
nap alatt, Zoli 6 nap alatt ásta ki. Mennyi idő alatt végeznek a munkával, ha együtt
dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vince egy nap alatt a gödör 1/4 (egy negyed) részét ásná ki, Zoli pedig az 1/6 (egy hatod) részét.
x nap alatt a gödör 1/4x + 1/6x részét ássák ki. Az egész gödör kiásására vonatkozó összefüggés:
1/4x (egy negyed x) + 1/6x (egy hatod x )= 1.
3x+2x=12.
x = 2,4nap
0