Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megoldaná ezt a feladatot? SOS! Csatoltam képet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Magasságtétel! Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
magasságtétel:
m²=q*p
q=8
p=2
m²=8*2
m²= 16 /gyökvönás
m= 4 cm

Befogótétel:
a²=p*c
c=8+2=10cm
a²=2*10
a²=20 /gyökvonás
a=4,47 cm

b²=q*c
b²=8*10
b²=80 /gyökvonás
b=8,94 cm
0