Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Egy pénzintézet évi 6,5 %-os kamatot ad annak, aki 8 évre leköti a pénzét. Mennyi haszonhoz jut 8 év múlva az, aki most 500 000 Ft-ot tesz be a bankban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
FV=?
C=500.000
r=6,5%=0,065
t=8
FV=C*(1+r*t)
500.000*(1+0,6065*8)=760.000Ft
(egyszerű kamat)
0