Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Kata két szabályos dobókockával egyszerre dob. Feljegyzi azt a kétjegyű számot amelyet kap. Mennyi annak a valószínűsége hogy a feljegyzett kétjegyű szám
a) négyzetszám
B) számjegyei megegyeznek
C) számjegyeinek szorzata legfeljebb 24?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összes lehetőség=n=6*6=36
n=36
kedvező esetek {4, 9}
P=k/n
P=2/36=0,05555 kerekítve~0,056

b)
n=36
k=6 {11, 22, 33, 44, 55, 66}
P=k/n
P=6/36= 0,167

c)
n=36
k= 32
P=k/n
P=32/36=0,89
0