Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta rendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
592
egy kör átméröjének végponlai :A(2, -3) B(-4,-7).határozza meg a kör középpontjának koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör középpontja az AB szakasz felezőpontja, így:
X: 2+(-4)/2 = -2/2= -1
Y: -3+(-7)/2=-10/2= -5
O(-1;-5)
1