Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb kiszámitás

Főoldal » Középiskola » Matematika
938
egy gömb alakúra felfújt légballon felülete 27m².mekkora a gömb térfogata.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=4r2π
27=4r2π
27=4r2*3.14 /:3.14
8,6=4r2
Elvégezzük, kijön: r=1.46 m

Térfogata ekkor:
V=(4r3π)/3
V=(4*1.463*3.14)/3=13
V=13 m3
1