Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Sziasztok! A b) feladatban kérnek segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy téglalapba berajzolsz egy átlót, az két derékszögű háromszögre bontja a téglalapot.
A háromszögnél tudjuk, hogy a belső szögek összege 180°. α+β+γ=180°
Derékszögű háromszögnél adott egy szög, ami 90°. (γ)
a) 180-90-30=60°
b) 180-90-11= 79°
c) 180-90-38,6= 53,2°
d) 180-90-α=β
0