Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1766
mekkora annak a háromszögnek a legrövidebb magassága amelyiknek az oldalai 3, 4, 5 cm hosszuak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 3, 4, 5 számok pitagoraszi számhármast alkotnak tehát derékszögű háromszögről van szó.( Könnyen ellenőrizhated : 3^2+4^2=9+16=25=5^2)
Ebből következik hogy a legrövidebb magasság az átfogó magassága lesz. Innen a befogó tétellel és a magasság tétellel kell számolnod. Csotolom.
0