Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen magas az a hegy?

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Milyen magas az a hegy, amelyre egy 3265 m hosszú egyenes út vezet, ha az út a
vízszintes sikhoz 12°45' -nyi szög alatt hajlik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1 szögperc = 1 fok 1/60-ad része.
Itt van 45 szögperc, ami = 45/60 0,75°.
Tehát a 12°45' = 12,75°.

a = ?
b = ?
c = 3265 m
α = 12,75°

sinα = a/c
sin12,75 = a/3265
a = sin12,75 * 3265
a = 720,58 m

720,58 méter magas a hegy.
0