Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
608
240 g 85%-os kénsavhoz hány g 55%-os kénsavat öntsünk , hogy 73%-os oldatot kapjunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
240*85+x*55=(240+x)*73
20400+55x=17520+73x /-55x
20400=17520+18x /-17520
2880=18x /:18
160=x

160 g 55%-os kell.
0