Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
495
931 cm3 térfogatú 0,323 mol/dm3 koncentrációjú sósavba beledobunk 1,24 g tömegű cinket. Hány dm3 23,7°C-os, 97,0 kPa nyomású hidrogéngáz keletkezik?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`n_(HCl) = V*c = (0,931dm^3)*0,323 = 0,3mol` feleslegben van
A reakció:
`Zn + 2HCl = ZnCl_2 + H_2`
Tehát `0,0190mol` `Zn` → `0,0190mol` `H_2`
`pV = nRT → V = (nRT)/p = (8,314*296,7*0,019)/97 = 0,483dm^3`
0