Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
767
Hány gramm volt a tömege annak a 4,26 tömegszázalékos magnézium-szulfát-oldatnak, amelyben 6,28 g szilárd MgSO4•7H2O-ot feloldva 14,7 tömegszázalékos oldatot kaptunk?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlet:
`m_1*w_1 + m_2*w_2 = (m_1+m_2)*w_3`
`w_2` értéke a kristályvizes só tömegszázalékos értéke
`w_2` = `130/256` = `0,508`
Keverési egyenletbe behelyettesítve:
`x*0,0426 + 0,508*6,28 = (x+6,28)0,147`
`x=21,7g`
0