Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
699
Hány gramm volt a tömege annak a Na2CO3•10H2O-nak, amelyet 128 g tömegű 6,75 tömegszázalékos Na2CO3-oldatban feloldva 11,8 tömegszázalékos oldatot kaptunk?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlet:
`m_1*w_1 + m_2*w_2 = (m_1+m_2)*w_3`
`w_2` értéke a kristályvizes só tömegszázalékos értéke
`w_2` = `94/274` = `0,343`
Keverési egyenletbe behelyettesítve:
`128*0,0675 + 0,343x = (x+128)0,118`
`x = 28,73g.`
0