Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör kiszámolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1759
egy kör alakú pizza átméröje 32cm.feltételezve hogy a vastagsága mindenütt egyenletesen 3mm,hány pizza jön ki 5kg 2,1 g/cm³³sűrűségű tésztábol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az ármérő 32 cm, akkor a sugár 16 cm.
Kör területe r2π=162π=804.25 cm2
3 mm = 0.3 cm
804.25*0.3=241.275 cm3
2.1 g/cm3 = 2.1*241.275=506 g egy pizza

5 kg-ból így 10 pizza nem jön ki (5060 g lenne), szóval a válasz 9 pizza (de ha a pí-t lefelé kerekítjük, lehet kijönne 10)
1