Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S. KÉMIA 7 ÓRÁIG

1496
Az anyag címe:Élelmiszereink és összetevőik
Egészítsd ki a hiányos szöveget a megadott kifejezésekkel!
(a megadott szavak: folyékony, zsírsavak, megtört, transz-, növényi, ugyanakkora, szilárd, alakjában, állati, omega,)
A zsírok jellemzően.............. eredetű, szobahőmérsékleten............ halmazállapotú anyagok. Az olajok ezzel szemben főleg.......... eredetűek és szobahőmérsékleten............. halmazállapotúak. Mindkét anyag keverék, mert többféle............. tartalmaz. A zsírok és az olajok a molekuláikat felépítő............ méretében és............ különböznek egymástól. Az olajok molekulájában több a...........szénláncú zsírsav. Ha a zsírsavak több helyen is megtörnek,........... zsírsavakról beszélünk. Ezek egészségvédő hatású vegyületek. Ezzel szemben az erősen felhevített (égett) és a hidrogénezett olajokban sok a káros.......... zsirsav. Bár a különböző zsírok, olajok egészségre gyakorolt hatása eltérő, energiatartalmuk gyakorlatilag............., így egyforma mértékben hizlalnak.
VALAKI KÉREM SEGÍTSEN. ESTE 7 ÓRAKOR KELL LEADNI. HA NEKED ITT NEM JO AKKOR ÍRD LE AZ INSTA NEVES ÉS RÁD ÍROK. KÉREM VALAKI SEGÍTSEN NAGYON SÜRGŐS!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. állati
2. szilárd
3. növényi
4. folyékony
5. zsírsavakat
6. omega
7. alakjában
8. megtört
9. transz-
10.
11. ugyanakkora

Bocsi, csak most láttam. Mondd azt a tanárnak, hogy nem volt interneted:D Remélem tudtam segíteni, ha igen akkor jelöld megoldásnak a válaszom. A 10-re nem tudom mi a válasz, mert 11 hely van, de csak 10 szó van megadva.
Módosítva: 3 éve
1