Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha elveszti a töltésének a 80 %-át, akkor a töltések a 20 %-uk lesznek (0,2-szeresük).

`F_1` = `k*(Q_1*Q_2)/r^2`

`F_2` = `k*((0.2*Q_1)*(0.2*Q_2))/r^2` = `0.04*k*(Q_1*Q_2)/r^2` = `0.04*F_1`

Az eredeti elektrosztatikus erő 4 %-a lesz.
0