Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
829
legyen A={2,3,7},B={1,3,5}, C={1,2,5,7}.HATÁROZZA MEG AZ A\˙(B∩C)HALMAZT
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
B ∩ C azt jelenti, hogy B és C közös része (metszete), az pedig az {1, 5} halmaz, hisz 1 és 5 van benne B-ben és C-ben is.
A \ X azt jelenti, hogy A-ból elhagyjuk azokat az elemeket, amik benne vannak X-ben.
Most A egyik eleme sincs benne az {1, 5} halmazban, ezért a végeredmény maga A, vagyis {2,3,7}.
0