Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
ennek a másodfokú egyenletnek a részletes megoldása
-9x²=0


nagyon sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először az egyenlet mindkét oldalát meg szorozzuk -1-gyel, hogy pozitív legyen a bal oldal
9x^2=0
Az egyenlet mindkét oldalát el osztom 9-cel tehát
x^2=0
Egy hatvány pontosan akkor 0, ha az alapja 0 ezért
x=0
0